środa, 20 marca 2013

92. Jajka

Uwielbiam jajka pod każdą postacią.
Babcine wręcz ubóstwiam, kiedy tylko mogę podbieram babci choć 1 wkład pełen jajek ;)

Jajka sadzone z grzankami




25 komentarzy:

  1. Ale ładne śniadanko :) Podobają mi się te zdjęcia. No a jajka sadzone i grzanki to naprawdę pyszne zestawienie. Proste, a niezawodne.

    OdpowiedzUsuń
  2. też uwielbiam babcine jajka;) ich smak jest nieziemski:)

    OdpowiedzUsuń
  3. też preferuje jajka od babci ze wsi, potrafię rozrożnić te od babci od tych ze sklepu.;p

    OdpowiedzUsuń
  4. Te ze wsi są najlepsze! :D takie porządne ^^
    Wczoraj jadłam sadzone na obiad, bo nie miałam pomysłu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dobra alternatywa na obiad ;)
      Najlepiej z młodymi ziemniaczkami, koperkiem i kefir do tego <3

      Usuń
  5. mogę Ci przybić piątke, bo ja też jestem ogromną miłośniczką jajek :)

    OdpowiedzUsuń
  6. też uwielbiam jajka, szczególnie te wiejskie, takich mogłabym zjeść niezliczoną ilość pod każdą postacią:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Aj jakie ładne! Ja też jestem jajkoholiczką, pochłaniam ilości hurtowe, swoją drogą dzisiaj muszę kupić... Wiejskie najlepsze, mają takie żółte żółtko, co wbrew pozorom nie jest takie oczywiste^^

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie wiem co ładniejsze, grzanki czy jajka : D
    Pycha ^ ^

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam sadzone :) śliczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale apetyczne śniadanie :)
    Zgadzam się co do jajek, my regularnie dostajemy jajka od babci i jadam tylko takie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bo swojskie jajka są najlepsze na świecie! A sadzone z płynnym żółtkiem i chrupiące grzanki do maczania... pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  12. O tak jajka są smaczne pod każda postacią :)

    OdpowiedzUsuń
  13. wygląda przepięknie! aż chce się jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  14. jajuszka zawsze pycha ! jem ich bardzoo dużo ;)
    pysznie u ciebie ,z grzaneczkami ;D

    OdpowiedzUsuń
  15. ja też uwielbiam prawdziwe jajka :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetne śniadanko, takie pozytywne :D

    OdpowiedzUsuń
  17. piękne zdjęcia, też lubię sadzone jajka :D

    OdpowiedzUsuń
  18. O sadzone! Uwielbiam, wspaniale się u Ciebie prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  19. też pamiętam smak jajek sadzonych zrobionych przez babcię :)

    OdpowiedzUsuń
  20. ale pyszne śniadanie! wspaniale wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  21. Eh, jak Ty to robisz, ze zółtko jest przykryte białkiem? :> mi nigdy tak nie wychodzi! :p :c

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze mówiąc nie wiem :P
      Jajko które jest widocznie ścięte - było przewracane podczas smażenia.
      Drugie natomiast, to bardziej płynne - przykryłam talerzykiem patelnię podczas smażenia, żeby się tylko lekko ścięło ;)

      Usuń