O mamo, cudo *.* Kurde uwielbiam szpinak i narobiłaś mi OGROMNEJ ochoty na taką tartę. Chyba będę musiała upiec bo wygląda GENIALNIE. Podzielisz się przepisem? :)
Czosnek podsmażyć na oleju i dodać mrożony szpinak. Gdy wszystko się połączy i podsmaży dodać śmietanę i ser i doprawić do smaku.
Ciasto rozłożyć na formie do tarty, a resztki zostawić na wierzchnie '' pasy ''
Ciasto włożyć do piekarnika na 180 stopni na 10 min, po czym wyjąć i wypełnić formę farszem, następnie użyć pozostałego ciasta do ułożenia kratki. Piec kolejne 15 min.
Ani szpinak, ani ser dla mnie... Ale ciasto kruche chociaż zjem:D
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster, o ile lubisz się bawić w takie ankietki, to chodź do mnie po pytania:*
Ojej, bardzo dziękuję, ale już brałam w tym udział ;)
UsuńO mamo, cudo *.* Kurde uwielbiam szpinak i narobiłaś mi OGROMNEJ ochoty na taką tartę. Chyba będę musiała upiec bo wygląda GENIALNIE.
OdpowiedzUsuńPodzielisz się przepisem? :)
* Opakowanie ciasta francuskiego
Usuń* Opakowanie mrożonego szpinaku
* 100g gorgonzoli
* 2 łyżki śmietany, bądź jogurtu greckiego
* 2 ząbki czosnku
Czosnek podsmażyć na oleju i dodać mrożony szpinak. Gdy wszystko się połączy i podsmaży dodać śmietanę i ser i doprawić do smaku.
Ciasto rozłożyć na formie do tarty, a resztki zostawić na wierzchnie '' pasy ''
Ciasto włożyć do piekarnika na 180 stopni na 10 min, po czym wyjąć i wypełnić formę farszem, następnie użyć pozostałego ciasta do ułożenia kratki.
Piec kolejne 15 min.
Najlepiej smakuje cieplutkie ;)
Zdecydowanie moje smaki. :)
OdpowiedzUsuńpoproszę taką na obiad! :)
OdpowiedzUsuńto musiało być obłędne (;
OdpowiedzUsuńgorgonzola i szpinak, lubię to połączenie. daaaawno nie piekłam wytrawnej tarty ;)
OdpowiedzUsuńGorgonzola, szpinak i ciasto francuskie? Wpadam do Ciebie na następne śniadanie <3 To zdecydowanie moje zestawienie smaków :D
OdpowiedzUsuńSzpinak i ser pleśniowy to obłędne połączenie. Takie wytrawne śniadania to ja bym mogła jeść codziennie ;)
OdpowiedzUsuńIdealnie trafiłaś w moje upodobania smakowe! Poproszę taki kawałek :D
OdpowiedzUsuńtakiej tarty nie jadłam jeszcze nigdy, a musi byc pyszna! z chęcią zjadłabym w porze pośniadaniowej:D
OdpowiedzUsuńszpinakowa tarta - pycha *-*
OdpowiedzUsuńwow, ale to musiało być pyszne <3
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła taką tartę!
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster Blog, jeśli masz tylko ochotę i czas pytania u mnie na blogu ;))
Usuńuwielbiam szpinak! ;)
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła!
OdpowiedzUsuńtarta ze szpinakiem to według mnie najlepsze danie na świecie. ♥
OdpowiedzUsuńJej, jak ja dawno nie jadłam tarty... A na wytrawnie to już wgl wieki :)
OdpowiedzUsuńu mnie dzisiaj będzie szpinak:)
OdpowiedzUsuń