czwartek, 29 listopada 2012

4. Sałatka - cieszy oko kolorami

                                                     Sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek, rzodkiewka, kurczak, jogurt naturalny

 Udowodniono, że potrawy kolorowe, ciekawie zaaranżowane, cieszą nasze oko i tym samym poprawiają nasz apetyt oraz nastrój. Jedzenie serwowane na talerzach o ciepłej gamie barw jest pałaszowane chętniej i w większej ilości.

Jeśliby się przyjrzeć tej sałatce, można powiedzieć, że jest w stanie nam zapewnić lekki, zdrowy i bardzo smaczny obiad :)
Udowodniono, że potrawy kolorowe, ciekawie zaaranżowane, cieszą nasze oko i tym samym poprawiają nasz apetyt oraz nastrój. Jedzenie serwowane na talerzach o ciepłej gamie barw jest pałaszowane chętniej i w większej ilości. Każdy kolor ma przypisane sobie odpowiednie właściwości, tak więc jedząc potrawy w określonych barwach oddziałujemy podświadomie na różne sfery naszego organizmu i umysłu. Dodatkowo kolory te możemy doskonale wykorzystać w aranżacji wnętrz w naszych domach w zależności od przypisanej im

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_encyklopedia-kuchni_158_jedzenie-a-nastroj.html#ixzz2DaMsnMyM
Udowodniono, że potrawy kolorowe, ciekawie zaaranżowane, cieszą nasze oko i tym samym poprawiają nasz apetyt oraz nastrój. Jedzenie serwowane na talerzach o ciepłej gamie barw jest pałaszowane chętniej i w większej ilości. Każdy kolor ma przypisane sobie odpowiednie właściwości, tak więc jedząc potrawy w określonych barwach oddziałujemy podświadomie na różne sfery naszego organizmu i umysłu. Dodatkowo kolory te możemy doskonale wykorzystać w aranżacji wnętrz w naszych domach w zależności od przypisanej im funkcji.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_encyklopedia-kuchni_158_jedzenie-a-nastroj.html#ixzz2DaMUiZP2
Udowodniono, że potrawy kolorowe, ciekawie zaaranżowane, cieszą nasze oko i tym samym poprawiają nasz apetyt oraz nastrój. Jedzenie serwowane na talerzach o ciepłej gamie barw jest pałaszowane chętniej i w większej ilości. Każdy kolor ma przypisane sobie odpowiednie właściwości, tak więc jedząc potrawy w określonych barwach oddziałujemy podświadomie na różne sfery naszego organizmu i umysłu. Dodatkowo kolory te możemy doskonale wykorzystać w aranżacji wnętrz w naszych domach w zależności od przypisanej im funkcji.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_encyklopedia-kuchni_158_jedzenie-a-nastroj.html#ixzz2DaMUiZP2



4 komentarze:

  1. a dla mnie to by była idealna kolacyjka:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zdrowo i smacznie ;) Niemniej, śniadania osobiście wolę jeśc na słodko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja szczerze mówiąc też :D

      Usuń
    2. I ja, i ja! Już nawet nie pamiętam kiedy jadłam śniadanie na słono. Zawsze wcinam kulki czekoladowe z mlekiem lub owsiankę z dżemem lub tym słodkim kakao z Biedronki :)
      I w ogóle ostatnio chodzi za mną sałatka owocowa i pewnie jutro taką sobie zrobię :)))
      Ale ta też wygląda apetycznie!

      Usuń